sestdiena, 2011. gada 15. janvāris

Apskurbušais mežs, Džeralds Darels

Jūsu priekšā ir vēstījums par sešu mēnešu ceļojumu pa Dienvidameriku, kurp mēs devāmies abi ar sievu 1954. gadā. Mūsu nolūks bija vākt šajā pasaules daļā sastopamos īpatnējos zīdītājus, rāpuļus un putnus, at­vest tos uz Angliju un nogādāt zooloģiskajos dārzos. Diemžēl ekspedīcija izrādījās neveiksmīga, jo radās daudzi neparedzēti šķēršļi, kas izjauca visus mūsu no­domus.

Mēs bijām izplānojuši ceļojumu dalīt divās daļās. Vispirms gribējām doties uz kontinenta pašu tālāko dienvidu galu — Ugunszemi savākt pīles un zosis Se- vernas ūdensputnu aizsardzības biedrībai.

Ieradušies Buenosairesā, atskārtām, ka tur ir pati karstākā kūrortsezona, tāpēc visas biļetes lidmašīnās, kas lido uz dienvidiem — Argentīnas ezeriem un no turienes tālāk uz Ugunszemi, jau bija pārdotas mēne­šiem uz priekšu. Tikpat grūti bija nokļūt uz kuģa. Mums bija skaidrs, ka nesasniegsim ceļamērķi paredzētajā laikā, lai iegūtu jaunos putnēnus, kā bijām domājuši, un tā gribot negribot nācās no šī brauciena atteikties.

Pēc tam bijām nolēmuši doties uz Paragvaju, pava­dīt tur dažas nedēļas, vācot dzīvniekus, un bez steigas atgriezties Buenosairesā pa Paranas un Paragvajas upēm. Arī šis plāns izjuka — šoreiz politisku iemeslu dēļ.

Tā mēs pārbraucam maja ar saujiņu dzīvnieku, nevis ar plašu kolekciju, kā bija iecerēts. Tomēr pat neveik­smēm mēdz būt savas gaišās puses, un par tām es gribu pastāstīt šajā grāmatā.

Apskurbušais mežs, Džeralds Darels
Pilna elektroniskā versija lejupielādējama bez maksas internetā (FB2 formātā) :

http://uploadingit.com/d/PVFVA8J1KJRRAUTO

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru